Десерт із ревеню

Надзвичайно смачний десерт, на основі італійського крему “Забайоне”.
“Забайоне” в перекладі з неаполітанського означає «Божественна пінка». Цей найніжніший крем-десерт готується з яєчних жовтків з цукром і подається в гарячому вигляді, причому навіть креманка перед подачею обов’язково прогрівається.

У Європі ревінь люблять і цінують, включаючи до складу багатьох популярних страв.

За вмістом вітамінів і корисних речовин ревінь – справжнє багатство. Це рання рослина, його корисні властивості дуже цінні для організму, особливо на початку весни, після довгого зимового періоду.

Вживати ревінь найкраще коли є молоді пагони, бо пізніше, під кінець літа, в стеблі назбирується щавлева кислота, яка може бути шкідливою для організму.


  • 500 гр ревеню
  • 4 жовтки
  • цукор
  • 200 мл білого вина або води

Стебла ревеню помити, обрізати неїстівні частини і очистити шкірку. Ревінь нарізати невеликими шматками і покласти у середнього розміру каструльку, додати вино або воду і варити поки не розвариться – 10-15 хв. Відцідити відвар і зберегти. Ревінь перемолоти у блендері.

Приготувати дві каструльки для водяної бані. У більшу налити менше половини ємкості води і поставити на вогонь для закипання.

Жовтки відділити від білків. Жовтки помістити у меншу каструльку, додати 2-3 столові ложки цукру і збивати вінчиком до густої, світлої консистенції.

Коли жовтки уже збиті, додати до них уже остиглий ревеневий відвар, розмішати та поставити меншу каструльку у каструльку більшу з киплячою на малому вогні водою.  Зменшити вогонь і, помішуючи увесь час жовтки, довести до легкого загустіння протягом 7-10 хв. Маса помітно збільшиться в об’ємі і при ударі вінчиком у дно буде відчуватися глухе відлуння.

Не повинні зявитися крупинки – це означатиме що яйце переварилося.

Коли з’являться описані ознаки, зняти заварені жовтки із водяної бані, додати перетертий ревінь і цукру до смаку.

Подавати із ложечкою сметани або збитих вершків, тістечком, прикрасивши фруктами, листочком м’яти або корицею.

DSCN4591 Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне" Десерт із ревеню "Забайоне"

Ще десерти з ревеню:

Пиріг із ревенем

Тарт Taтен із ревеню

Полунично-ревеневий тарт

image_pdfimage_print

Дякую за Ваш відгук!