Паста тальєтеле з трюфелем

Гриб трюфель – найсмачніший і найдорожчий гриб. Він вважається ласощами гурманів.
Купити його собі  може дозволити не кожен – ціна цього гриба часто  перевищує ціну золота. Росте трюфель у землі, на глибині ДО 30 СМ. пошук такого гриба здійснюють СПЕЦІАЛЬНО НАВЧЕНИХ СВИНі ТА собаки, людині просто не можливо впоратись з цим завданням.
Трюфелі бувають чорні та білі. У різні роки ціна на трюфель змінюється залежно від урожаю, який зазвичай не високий, порівняно з потребами ресторанів всього світу, і складає від 300 до 2000 доларів за кг, що також залежить від виду та розміру гриба.
Трюфель має сильний грибний аромат, з присмаком горіха та лісових ягід. Зазвичай для страви вистачає лише 5 гр цього незвичайного гриба.
 Консервовані трюфелі набагато доступніші за ціною.
  • 500 гр свіжої пасти тальєтелле
  • 100 гр масла
  • 50 гр консервованого трюфеля в олії
  • 1 велика головка часнику

Поставити велику каструлю із водою на вогонь.

Тим часом обчистити часник і через часникодавку видавити його у невелику сковорідку. Додати масло і протушкувати часник 1 хвилину, тоді додати трюфелі із баночки і потушкувати ще 1 хв.

Відварити пасту у підсоленій воді, відповідно часу, вказаного  на упаковці, відцідити. Викласти масло із трюфелем у пасту і добре перемішати. Відразу подавати до столу, прикрасивши зеленю.

Паста тальєтеле з трюфелем Паста тальєтеле з трюфелем Паста тальєтеле з трюфелем Паста тальєтеле з трюфелем

image_pdfimage_print