Телятина під цибулевим соусом

Страва баварської кухні в селянському стилі.
У традиційній німецької кухні більшу частину займає саме баварська кухня. Вона відрізняється своєю простотою в приготуванні, а також щедрими порціями та ситною їжею.  Простота страв, з якою вони готуються, з’єднана з неймовірним смаком.
У цім рецепті тушкована в сметані цибуля надає ніжній телятині  солодкавого смаку та апетитного аромату.

Всім відомі знамениті баварські ковбаси, рульки і паштети.  Ковбас в Баварії неймовірно багато. Кожен населений пункт може розповісти про свій фірмовий рецепт приготування ковбаси. Але особливою популярністю користуються мюнхенські сосиски, які готують з яловичини, сала та свіжої петрушки.

Та не всі знають що холодець баварці полюбляють не менш ніж українці. Оскільки  використовують всі м’ясні продукти, то і видів холодцю досить багато. Як складові холодцю, часто використовуються яйця, оцет, солоні огірки та інші продукти. 


  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 5 великих цибулин
  • 10 шт. телячих ескалопів
  • 1 столова ложка сметани
  • 1 склянка сухого білого вина
  • сіль, перець

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

У сковорідці нагріти оливкову олію і вершкове масло. Додати цибулю і тушкувати на малому вогні часто помішуючи, приблизно від 20 до 30 хвилин, не доводячи до коричневого кольору. Збільшити вогонь, влити вино і випарити його протягом 5хв., тоді додати сметану, сіль, перець перемішати та продовжувати тушкувати на малому вогні.

Тим часом телятину нарізати тонкими шматками, відбити молоточком, прикриваючи м’ясо харчовою плівкою і надаючи йому округлої акуратної форми.

У іншій сковорідці нагріти ще 2 ложки олії і обсмажити ескалопи по 2 хвилини з кожного боку. А тоді посолити і поперчити їх. Викласти телятину на цибулю зі сметаною і протушкувати ще 5-7 хв. помішуючи.

Смакуватиме із відвареною картоплею.

Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом Телятина під цибулевим соусом