Риба “турбо” на картопляному ложі

Запікання – один зі способів приготування риби, який найкраще зберігає цінні поживні речовини та розкриває смак делікатесної страви.
Якщо рибу “турбо” важко купити у ваших краях – візьміть любий вид камбали. Пам‘ятайте, що від свіжості риби залежить успіх вашої страви. Тому обирайте таку, що має прозорі очі, пружне м‘ясо, червоні жабри та пахне лише морем.
  • 1 середня рибина “турбо” (калкан великий)
  • 2 великих картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 2 гілки помідорів “черрі”
  • 1 гілка свіжого розмарину
  • морська сіль, свіжий перець, оливкова олія

Страва буде набагато смачнішою, якщо рибу попередньо замаринувати.

Рибу ретельно промити, вичистити серединку, обрізати плавники, покласти у велику миску. Додати сіль перець, листя свіжої петрушки, зубчик часнику, пів склянки білого вина, сік половини лимону. Залишити на кілька годин або й на ніч у холодильнику.

Нагріти духовку до 200 C.

Велике деко встелити пергаментом. Почищену картоплю нарізати скибочками товщиною 5мм, найкраще з допомогою шатківниці-слайсера. Викласти на деко для запікання, диаметром трохи ширшим аніж ширина рибини. Посипати картоплю сіллю. Цибулю також нарізати кільцями  і викласти поверх картоплі. Присипати листям розмарину, свіжим перцем і полити олією.

Викласти на ложе з картоплі й цибулі рибу, білою частиною до верху, добре змастити її  олією.

Викласти помиті помідорки “черрі” навколо або ж одним гроном. Поставити у нагріту духовку і запікати 40 хв.

Подавати на стіл, обережно розділивши рибу на чотири філе.

Риба "турбо" на картопляному ложі Риба "турбо" на картопляному ложі Риба "турбо" на картопляному ложі Риба "турбо" на картопляному ложі DSCN2957